Over mij

Letters &zo – Een blog met liefde voor de letteren en alle literatuur gerelateerde gelegenheden, bezigheden en verwonderingen. Kortom: Letters &zo.

Boeken zijn altijd mijn grote liefde geweest. Nog voordat ik kon lezen liet ik mijn vader en moeder duizend keer hetzelfde verhaal voorlezen. Het was een leuk stukje vermaak wanneer ik dan bij familiebezoeken het verhaal woord voor woord citeerde.

Stefanie Katzenbauer de persoon achter Letters &zo

Deze liefde voor boeken en taal heb ik voortgezet in mijn opleidingen. In 2013 studeerde ik af aan de HBO Bachelor Journalistiek. In 2017 behaalde ik mijn mastergraad in Nederlandse letterkunde.

Letters &zo is een project dat al lang in de maak is. Het is een blog waarmee ik literatuur en boeken toegankelijk wil maken voor iedereen. Mijn letterenstudie leerde me niet alleen de diepgang en achtergrond van literatuur, het heeft me ook inzicht gegeven in het belang van literatuur.

Nederlands was op de middelbare school (samen met geschiedenis) mijn favoriete vak. De aandacht die echter besteed werd aan literatuur, of boeken überhaupt, was ronduit schrijnend. Boekverslagen werden letterlijk gekopieerd van scholieren.nl en volgens mij was ik de enige in mijn klas die wel eens voor haar plezier een boek oppakte. Dat kan anders.

Op deze blog vind je de inhoud van mijn boekenkast, die voornamelijk bestaat uit literatuur met hier en daar een guilty pleasure. Over deze boeken schrijf ik korte recensies die je niet alleen een idee van de inhoud maar ook van de (literaire) achtergrond geven. Daarnaast vind je hier een emotieleeslijst. Boeken zijn er namelijk niet alleen om ons een kijkje in een andere wereld, in een geschiedenis of gedachtegoed te geven maar ook om ons op een bepaalde manier te laten voelen. Een boek kan troosten, verbinden, je aan het lachen maken of juist aan het huilen.

Daarnaast ga ik zelf graag naar literaire evenementen, boekmarkten en boekwinkels. Ook hierover zal ik regelmatig schrijven.

Dus ga lekker lezen, hier of in een boek. Stel me vragen of stuur me suggesties naar info@lettersenz.nl

Leve de letteren!